Ny viden om affedtningsmiddel, kølemiddel, afgratning og vibrationsafgratning

Før torsdag havde jeg aldrig hørt om affedtningsmiddel, kølemiddel, afgratning eller vibrationsafgratning. Affedtningsmiddel, kølemiddel og vibrationsafgratning er sandelig ikke sådan noget, der fylder i min verden.

Og hvad er det så?

Affedtningsmiddel fungerer smart til at fjerne snavs, fedt, sod, olie med mere inden for søfartsindustrien, industri, landbrug og fødevarebranchen. På jobbet benytter vi eksempelvis affedtningsmiddel til at rense inventar, gulve, fliser og plast, og derfor er affedtningsmiddel et godt middel.

Vibrationsafgratning og lignende afgratning stryger grater. Grater, hvad er så det? Jo altså de bliver skabt når emner i metal bliver forarbejdet og kan give fejl på komponenter i fx en maskine. Derfor er afgratning/vibrationsafgratning relevant indenfor adskillige industrier. Det lader desuden til at være det bedste at vælge afgratning med vibrationsafgratning.

Som navnet indicerer bli’r kølemiddel anvendt i kølesystemer. F.eks i varmepumper og i køleskabe. Som kølemiddel kan du bruge alt muligt såsom vand, nitrogen eller ammoniak.

Åha, de mange nye termer som affedtningsmiddel, afgratning, vibrationsafgratning og kølemiddel, imens man starter i uvant arbejdstjans. Lidt hårdt.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.